Bostadsrättsföreningens ekonomi

Här kan du själv enkelt analysera bostadsrättsföreningens ekonomi, underhållsbehov och årsavgiftens utveckling.

Här på Boanalys.se får du hjälp med din undersökningsplikt och att minimera risken för att köpa en bostadsrätt i en bostadsrättsförening med dålig ekonomi och ett stort underhållsbehov. På analysens framsida får du även tydliga indikationer om årsavgiften behöver höjas inom kort. Att investera i fel bostadsrättsförening kan leda till att din boendeekonomi försämras och att du kan drabbas av sänkt marknadsvärde på din lägenhet.


Information som du behöver innan du påbörjar analysen

För att du ska kunna göra denna enkla riskanalys av bostadsrättsföreningen korrekt. Är det viktigt att du har bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning samt mäklarens beskrivning av objektet (se på mäklarens hemsida). Därefter så fyller du i checklistan för den aktuella bostadsrättsföreningen (se checklistan här nedan).

Saknar du information angående en viss post i checklistan? Be då styrelsen eller mäklaren hjälpa dig att ta fram denna information. Du bör alltid göra denna analys innan du skriver på ett kontrakt, då detta ingår i din lagstadgade undersökningsplikt


Med denna checklista kan du enkelt analysera bostadsrättsföreningens ekonomi

Innan du påbörjar analysen bör du ha fyllt i denna checklista med information om den aktuella bostadsrättsföreningen.

Studera först detta exempel på en redan ifylld checklista och jämför med den som du själv har fyllt i. Det är särskilt viktigt i samband med att du provar tjänsten för första gången.